Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Mariánských Lázních

Dne 29.února 2008 v 01.56 hod. byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje ohlášen požár v posledním patře třípatrového bytového domu v Mariánských Lázních, Poštovní ulici.

To povolalo na místo události ve II. poplachovém stupni profesionální hasiče z Mariánských Lázní a Chebu, dále dobrovolné hasiče z Teplé, Lázní Kynžvart, Plané, Drmoulu a Tří Seker s 6 zásahovými cisternami a automobilovým žebříkem.

V době příjezdu prvních jednotek byl byt v plamenech a hustý dým se valil i z půdního prostoru. Hasiči nemohli pro vedení zásahu použít výškovou techniku, protože dům stojí ve svahu. Z tohoto důvodu museli zásah provést vnitřkem objektu a pracovat výhradně za použití dýchací techniky. Hustý dým hasičům znesnadňoval také vyhledávání a dohašování četných ohnisek požáru, které se vytvořily zejména v půdním prostoru. Po necelé hodině byl požár pod kontrolou a za další hodinu byl zlikvidován zcela. Na místě zasahovalo téměř 20 hasičů.

Z domu byly evakuováno celkem 15 lidí, některé z nich na místě ošetřili zdravotníci, do nemocnice nemusel být odvezen nikdo. Škoda byla odhadnuta na 1,5 mil. Kč a příčina požáru se dosud vyšetřuje. Starosta města Mariánské Lázně zajistil postiženým lidem náhradní ubytování.


Ilustrační foto.

František Petr
HZS Karlovarského kraje


-wap-
Sdílet