Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Svíčka zavinila požár bytu v Břidličné

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 25. 2. 2008 odpoledne u požáru bytu v Břidličné (okres Bruntál) se škodou 30 tisíc korun. Za oheň mohla uživatelka bytu, která nechala v koupelně hořet svíčku a klidně odešla pryč z domu.

Požár ve Šternberské ulici byl nahlášen hasičům v pondělí čtvrt hodiny před 13. hodinou. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Rýmařově a místní dobrovolní hasiči.

Požár vznikl v prvním patře (2. NP) domu, který má 5 bytových jednotek. Ze zasaženého objektu byly evakuovány celkem čtyři osoby. Plameny zničily zejména koupelnu, ostatní prostory bytu byly poškozeny zplodinami hoření.

Hasiči rychle dostali požár pod kontrolu a za půlhodinu již byl uhašen. Tím se zasloužili o to, že se nerozšířil do ostatních prostorů bytové jednotky.

Příčina vzniku byla odhalena hned na místě události po ohledání požářiště a také podle svědecké výpovědi uživatelky bytu, která se přiznala k nedbalosti s otevřeným plamenem. Když odešla z domu, nechala v koupelně hořet svíčku. Od ní začalo postupně hořet další zařízení koupelny. Požár se naštěstí obešel bez zranění. Hasičům a jejich rychlému zásahu může být uživatelka bytu vděčná za to, že celková škoda nebyla vyšší.



por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet