Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u nehody autobusu a dvou osobních aut u Ostravy

Již tři hodiny trvá zásah dvou ostravských jednotek profesionálních hasičů u dopravní nehody zájezdového autobusu ze Šumperku se dvěma osobními auty – Audi a Škodou Octavia na okraji obce Velká Polom (okres Ostrava) na jediné spojnici mezi Ostravou a Opavou.

Centrum tísňového volání v Ostravě obdrželo informaci o nehodě v pátek 29. 2. 2008 po čtvrt na pět odpoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Porubě a Zábřehu.

Po příjezdu na místo nehody hasiči vyprostili pomocí hydraulických nůžek z havarované octavie zhruba třicetiletého zraněného řidiče, kterého převezla sanitka do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Hasiči také vysáli pomocí speciálního vysavače 150 litrů nafty, která unikla z proražené nádrže autobusu. Celkem mělo z nádrže uniknout kolem 350 litrů nafty.

V autobuse podle našich informací cestovali mladí hokejisté ze Šumperka na zápas v Ostravě. Dopravce jim po nehodě zařídil záložní autobus.

Na místo nehody dorazil také speciální vyprošťovací automobil Mercedes Benz Bizon, který vytáhl octavii z příkopy. O vyproštění autobusu se postará soukromá firma.

Frekventovaná spojnice mezi Ostravou a Opavou byla v obou směrech uzavřena, protože při průjezdu aut by hrozilo další nebezpečí nehod vzhledem k tomu, že na silnici leží voda, olej a nafta.

Hasiči zavolali Správu silnic Moravskoslezského kraje, jejíž technika by měla silnici vyčistit, potom hasiči posypou místa, zasažená ropnými látkami, sorbentem.

O nehodě hasiči informovali také pracovníky odboru životního prostředí ostravského magistrátu, České inspekce životního prostředí a podniku Povodí Odry.



Ilustrační foto.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet