Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vůz srazil vlak, řidič vyvázl s odřeninami

Dne 29. 2. 2008 v 16:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně, Loukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu ve Zlíně, Loukách, u čerpací stanice OMV, došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem VW Passat combi a osobním vlakem.

Řidič auta vjel na železniční přejezd v době, kdy od Otrokovic na Zlín projížděl osobní vlak. Po vzájemném střetu byl vůz odhozen mezi vlakovou soupravu a světelné výstražné zařízení drah. Náraz do auta poškodil celou levou přední část a druhá strana zdemolovala sloup s varovacím systémem železnice.

Ve vlaku cestovalo asi 150 osob a nikdo z nich nebyl zraněn. Vlaková souprava zastavila několik desítek metrů po nárazu. Řidič osobního auta utrpěl jen velmi lehké a povrchové zranění na ruce. Po prohlédnutí lékařem byl ponechán na místě a k podání vysvětlení pro policii.

Ze záchranářů přijela na místo jako první zdravotnická služba, která se postarala o řidiče z auta. Všichni cestující vystoupili z vlaku na pokyn pracovníků drah. Hasiči zajistili poškozené auto proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Před příjezdem drážních hasičů byla preventivně prohlédnuta také vlaková souprava.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení na železniční trati. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na přejezdu řízena hasiči po jedné polovině vozovky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wej-
Sdílet