Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě zraněné osoby skončily v nemocnici po srážce nákladního a osobního vozu na hlavní křižovatce ve Vizovicích

O události bylo informováno operační středisko hasičů v 10:08 hodin. Podle prvotních informací se jednalo o těžkou dopravní nehodu nákladního vozu s osobním automobilem, kde řidič náklaďáku zůstal ve vozidle zaklíněn a bylo nutné jej vyprostit. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka ze stanice Zlín se dvěma zásahovými vozy a následně i speciálním vyprošťovacím kontejnerem.

Už po cestě k zásahu bylo velitelem upřesněno, že řidič zaklíněný není a vozidlo se nenachází na boku. Speciální vyprošťovací kontejner byl proto ponechán na základně. Hasiči dorazili na místo do osmi minut.

Dvě ženy cestující v Peugeotu 306 byly při nehodě zraněny, a po prvotním ošetření je zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice. U řidiče nákladního vozu Iveco ke zranění nedošlo. Jednotka pomohla s ošetřením účastníků nehody a provedla protipožární zabezpečení obou vozidel. Únik provozních kapalin byl následně zlikvidován sorbenty. V průběhu řešení události hasiči usměrňovali dopravu.

Po vyšetření havárie policií provedli hasiči odtažení obou vozů mimo komunikaci a uklidili vozovku od úlomků. Asi po dvou hodinách zásahu se jednotka vrátila na svou základnu.

kpt. Pavel Řezníček, Ing.
HZS Zlínského kraje
Sdílet