Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stopadesátitisícová škoda a dva zranění, takové jsou následky nehody na silnici mezi Kvítkovicemi a Malenovicemi

Ve středu po poledni došlo ke kolizi a následně k dopravní nehodě na silnici mezi Kvítkovicemi a Malenovicemi. Čtyřiadvacetiletý řidič nákladního vozidla Citroen zřejmě přehlédl, že jej na rovném úseku cesty předjíždí jiné vozidlo a začal v tomtéž okamžiku předjíždět sedmašedesátiletou ženu v osobním autě.

Tímto manévrem přímo ohrozil dvacetiletého mladíka, který jej předjížděl Škodou Octavií. Obě předjíždějící auta do sebe narazila, vjela do příkopu a zůstala stát mimo vozovku.

Při nehodě došlo ke dvěma lehkým zraněním. Jak u řidiče Škody Octavie, tak u spolujezdce v nákladním vozidle. Oba převezla rychlá záchranná služba do zlínské nemocnice. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi obou řidičů byla negativní. Celková škoda se na obou vozidlech vyšplhala až na částku sto padesát tisíc korun.

Policisté zkoumají míru zavinění jednotlivých účastníků nehody a provádějí další úkony spojené s vyšetřováním nehody. Viníkovi hrozí ve správním řízení za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu pokuta.

nprap. Monika Kozumplíková
Policie ČR
Sdílet