Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhavý popel do plastových nádob nepatří !

Dne 2. 3. 2008 v 01:15 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v obci Kněžpole.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bílovic a Kněžpole.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části konstrukce střechy rodinného domu. Požár jako první spatřil všímavý soused, který okamžitě spící rodinu v domě i s malým dítětem vzbudil. Následně obětavý muž použil k hašení přes plot nejdříve ruční hasicí přístroj a později natáhl i zahradní hadici s vodou.

Hasiči o chvíli později k domku natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Při zásahu musela být hasiči rozebrána část střechy k odhalení skrytých ohnisek požáru v konstrukcích. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelé uvedli, že je v noci vzbudil soused, který si všiml požáru střechy. Včas se stačili i se svou malou holčičkou evakuovat z domu do bezpečí.

Požár vznikl v plastové nádobě, kam nedbalá majitelka vysypala žhavý popel. V noci vznikl požár, který se vlivem silného větru dostal na hořlavé materiály v okolí a na dřevěné části střechy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč. Včasným zpozorováním požáru a následným hašením se podařilo uchránit další majetek domu za 2,4 mil. Kč.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet