Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáže v Havířově si vyžádal smrt ženy bez domova

Dvě jednotky hasičů vyjely v noci na úterý 4. 3. 2008 k požáru garáže v Havířově (okres Karviná). Uvnitř hasiči narazili na tělo dvaačtyřicetileté bezdomovkyně, která požár nepřežila, také na šestadvacetiletého muže, popáleného na obličeji a rukou.

Třetí bezdomovec, který tuto garáž patrně rovněž využíval, vyvázl bez zranění.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v ulici Železničářů čtvrt hodiny před pondělní půlnocí. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Havířově a také drážní hasiči, protože šlo o opuštěný objekt Českých drah v areálu nákladového nádraží.

Požár ve dvou místnostech bývalé garáže, plné odpadků, dostali hasiči pod kontrolu během několika minut a pak jej bez větších problémů uhasili. Na místě ale objevili ohořelé tělo bezdomovkyně. Popáleného muže předali Zdravotnické záchranné službě. Sanitka jej odvezla do Popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Hasiči objekt odvětrávali a drážní hasiči pak ještě osvětlovali místo události pro potřeby Policie ČR. Příčina vzniku požáru je v šetření, pravděpodobně ale mohlo jít o následky kouření či oheň od převržené svíčky. Škoda je nulová.

Moravskoslezští hasiči již letos na konci ledna objevili tělo bezdomovce při likvidaci požáru dvou dřevěných garáží ve Frýdku-Místku. Při zásahu objevili pomocí termokamery tělo jednašedesátiletého bezdomovce, který zřejmě garáž obýval.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


¨-swo-
Sdílet