Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla

Profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře vyjeli ve 13:27 hodin k dopravní nehodě tří vozidel na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří, u Trotiny. Řidič osobního vozidla Ford Ka při předjíždění zavadil o bok nákladního vozidla a dostal smyk. Neovladatelné vozidlo ještě poškodilo protijedoucí osobní vozidlo.

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z okresu Hradec Králové zasahovaly u sedmi událostí.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem byli v 09:42 hodin přivoláni k požáru na benzinové čerpací stanici v Týnišťské ulici v Třebechovicích pod Orebem. V důsledku zkratu na elektromotoru došlo k požáru průmyslového vysavače. Požár lokalizovali ještě před příjezdem hasičů zaměstnanci stanice pomocí ručních hasicích přístrojů. Hasiči po příjezdu na místo dohasili požár. Hmotná škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun.
Foto: centrální stanice Hradec Králové

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli krátce před polednem k dopravní nehodě osobního vozidla mezi Králíky a Podoliby. Vozidlo najelo na obrubník a poškodilo olejovou vanu. Hasiči jímali unikající olej do nádob a provedli zasypání látky sorbentem.

Královéhradečtí hasiči vyjeli do obce Jeníkovice k odstranění větve ze stromu, která hrozila pádem na chodník.

Ford skončil v příkopu na střeše. Řidič vyvázl pouze s lehčím zraněním. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: centrální stanice Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči otevírali na žádost záchranné služby dveře bytu v Horově ulici v Hradci Králové. Nemohoucí osoba byla předána do péče záchranné služby.

Dobrovolní hasiči ze Smidar vyjeli k zajištění uvolněných střešních tašek na jednom z domů ve Smidarech.

Královéhradečtí hasiči vyjeli po šestnácté hodině k ohlášenému požáru v domě s pečovatelskou službou Harmonie I. v ulici E. Beneše v Hradci Králové. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že uživatel jednoho z bytů zanechal na sporáku potraviny.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Řidič osobního vozidla nepřežil náraz do stromu

K vážné dopravní nehodě byli včera (3. března 2008) v 07:35 hodin přivoláni profesionální hasiči z Dobrušky. Nehoda se stala na silnici III. třídy mezi Dobřany a obcí Bystré. Řidič osobního vozidla Š Favorit zřejmě najel na nezpevněnou krajnici, dostal smyk a přejel do protisměru. Tam se bočně střetl s protijedoucím autobusem Irisbus a následně vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Těžce zraněný řidič zůstal zaklíněný uvnitř vozidla. Hasiči pomocí hydraulického zařízení muže vyprostili a předali do péče letecké záchranné služby. Vrtulník muže transportoval do nemocnice, kde na následky zranění zemřel. Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek. Po zajištění provedli vyproštění vozidla zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Rychnovští hasiči s automobilovým žebříkem vyjeli k zajištění uvolněných plechů na střeše teplárny v Dobrušce.

Hasiči z Dobrušky odpoledne otevírali dveře bytu v Orlické ulici v Dobrušce.

Územní odbor Náchod
Náchodští hasiči vyjeli na hlášený požár v Tyršově ulici v Náchodě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k poruše elektrické požární signalizace.

Hasiči z Náchoda otevírali dveře bytu v domě s pečovatelskou službou v ulici Na drahách v Hronově.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k ohlášenému požáru lesa u Starého Města nad Metují. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o následky pálení klestí. Vítr částečně rozfoukal kupy klestí a došlo k zahoření. Hasiči zabezpečili místo, aby nedošlo k dalšímu šíření.

Dobrovolní hasiči z Náchoda odstraňovali naftu z vozovky v Jizbicích. Hasiči látku zasypali sorbentem a zlikvidovali.

Požár zničil dvě zaparkovaná vozidla

Tři jednotky hasičů vyjely včera (3. března 2008) vpodvečer k požáru dřevěných garáží v Soukenické ulici v Broumově – Olivětíně. Požár byl na operační středisko ohlášen v 18:20 hodin a na místo ihned vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova, dále dobrovolní hasiči podniku Veba 01 Broumov Olivětín.

V době příjezdu hasičů na místo již hořely všechny dřevěné garáže. Objekty byly postaveny vedle sebe a zřejmě bez řádného povolení. Ve dvou ze šesti zasažených garáží byla zaparkovaná dvě osobní vozidla – Š Felície a Volkswagen Golf. V ostatních se nacházela kola, rybářské náčiní a další uskladněné věci. V jedné z garáží byl uložen kanystr s benzinem, který explodoval. Hasiči dostali požár pod kontrolu během půl hodiny. Za více jak dvě hodiny se podařilo požár zcela zlikvidovat. Na uhašení hasiči nasadili dva vysokotlaké vodní proudy a dva C proudy. Požár zničil všech šest garáží a tři vzrostlé stromy. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
Foto: stanice Broumov

Územní odbor Trutnov
Profesionální a dobrovolní hasiči z Trutnova likvidovali včera ráno požár bytu v prvním patře rodinného domu v Lomní ulici v Trutnově. Při požáru byla v bytě nalezena žena bez známek života. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova vytahovali pomocí jeřábu strom z Labe na Benešově nábřeží ve Dvoře Králové nad Labem.

Dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné odklízeli několik spadaných nebo poškozených stromů v obci.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína vyjeli včera ráno k dopravní nehodě dodávky mezi Podhradím a Šlikovou Vsí. Řidič dodávky vyjel mimo vozovku, kde narazil do betonového mostku. Dvě osoby utrpěly zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Následně vyprostili dodávku zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Hořic byli přivoláni do ulice Legií v Hořicích k odstranění poškozeného stromu v zahradě u rodinného domu. Jelikož nehrozilo žádné nebezpečí, hasiči nezasahovali.

Profesionální hasiči z Nové Paky odstraňovali dva stromy z vozovky v Dolním Javoří.

Jednotka profesionálních hasičů z Hořic upevňovala plechy na střeše v Husově ulici v Hořicích.

Hasiči z Nové Paky vyjeli k odstranění nakloněného stromu v Horní Nové Vsi. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že nehrozí akutní nebezpečí a strom neodstraňovali.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet