Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah hasičů si vyžádal zastavení dopravy v Přerově, od budovy radnice se táhla olejová skvrna

Ve středu 1. října 2014 byli v 15:50 hodin požádáni profesionální hasiči z Přerova o pomoc při úniku provozních kapalin z neznámého vozidla na náměstí T.G. Masaryka před budovou radnice.

Hasiči po příjezdu zjistili, že olejová skvrna se táhla v délce asi 350 – 400 m od ulice Kratochvílova a pokračovala až do křižovatky ulic Bratrská – Kratochvílova – nám. T. G. Masaryka. Velitel zásahu po provedeném průzkumu a vyhodnocení situace požádal Policii ČR o uzavření komunikace.pro veškerou dopravu s vyjímkou městské hromadné dopravy.

Vozovka byla znečištěna neznámou látkou olejové konzistence vytvářející na silnici barevné olejové skvrny. Jelikož nešlo přesně určit množství uniklé látky, informovalo operační středisko životní prostředí. Vzhledem k tomu, že v době mimořádné události v Přerově silně pršelo, neznámá látka se dostala také do kanalizace . Hasiči po příjezdu natáhli sorbční hady na vstupu do kanalizace a informován byl dispečink Vodáren a kanalizací Přerov.

Celou olejovou skvrnu hasiči zasypali sorbentem, který pak následně posbírali a odvezli k lividaci. Po celou dobu zásahu (asi hodinu) byly přilehlé komunikace uzavřeny.

Při události nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
UNL_prerov_1-10-2014 zobrazit online TXT 58 kB