Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči rozmluvili sebevrahovi jeho pokus o skok ze střechy paneláku v Mostě

Skokem ze střechy panelového domu v Albrechtické ulici v Mostě v podvečer hrozil asi třicetiletý muž, který byl v silně podnapilém stavu a sebevraždou chtěl údajně vyřešit své dlouhodobé problémy. Na místě jako první zasahovala hlídka mosteckých strážníků. Život muži ale nakonec zachránil přivolaný mladý profesionální ha­sič.

Muž na sedlové střeše začal komunikovat nejprve se strážníky a posléze i s hlídkou státní policie. Na místo dorazil také policejní vyjednávač a z Teplic dorazila posléze dokonce i zásahová policejní jednotka. Povolána byla i jednotka profesionálních hasičů s automobilovým žebříkem. Ten ale hasiči nakonec využít nemuseli. Po téměř dvou hodinách sebevrah nakonec slezl ze střechy, a to jen díky rozmluvě s mladým profesionálním hasičem. Jak se později ukázalo má sebevrah totiž blízko k hasičům.

Strážníci městské policie uzavřeli pro dopravu celou ulici a upozorňovali i chodce aby přecházeli na druhý chodník pro případ, že by muž spadl dolů. Opilého sebevraha posléze policisté zajistili a záchranná služba ho převezla na psychiatrii mostecké nemocnice.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet