Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zaklíněné auto pod železničním mostem v Ostravě-Přívozu

K zaklíněnému návěsu nákladní Tatry pod železničním mostem v Ostravě-Přívoze v Hlučínské ulici vyjeli ve středu 5. 3. 2008 dopoledne hasiči – již tradičně jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Fifejdy.

Profesionální hasiči z Fifejd se již stávají odborníky na tento typ nehody, kterých se tu stane za rok hned několik. Svou profesionalitu a rychlost potvrdili i při zmíněném středečním zásahu.

Na Centrum tísňového volání přišla informace o nehodě tatrovky s návěsem ve středu čtvrt hodiny před desátou hodinou. Na místo ihned vyjeli hasiči z fifejdské stanice HZS MSK s Dennisem. „Tatra neprojela viadukt, tak znělo hlášení, které jsme přijali,“ řekl velitel zásahu.

Tentokrát zůstal pod masivním železničním viaduktem utržený a zaklíněný návěs tahače Tatra, a to ve směru do centra Ostravy. Hasiči jej museli podepřít dřevěným kůlem a následně odřezat rozbrušovacím agregátem zadní železné stojky návěsu, které návěs držely. Vyražením dřevěného kůlu se návěs převážil a uvolnil, aby jej bylo možné odtáhnout.

Na místě byla proto samozřejmě povolána jako v mnoha předchozích případech také hasičská vyprošťovací Tatra 815, a ta návěs skutečně vytáhla zezadu ve směru na Petřkovice a odtáhla až na odstavnou plochu u nedaleké čerpací stanice pohonných hmot. Zásah hasičů byl rychlý – trval necelou hodinu. Na místě byla také Policie ČR.

Tatra v majetku lesní společnosti jela bez nákladu, když předtím jela opačným směrem, vezla dřevo.

Doprava v Hlučínské ulici nemusela být zastavena, vozidla projížděla kolem po kolejích tramvají.



por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet