Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali Alfě a třem „netrpělivým“ kamionům

K dopravní nehodě osobního automobilu Alfa Romeo a nákladní Avie vyjeli ve středu 5. 3. 2008 dopoledne novojičínští profesionální hasiči na frekventovanou silnici I/48 u Nového Jičína. Nejvíce práce jim ale dalo vytahování tří kamionů z bahna na okraji čtyřproudé silnice, když se jejich řidiči pokoušeli nehodu objet zprava, aby nemuseli čekat.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě Avie a stříbrné „alfiny“ ve středu po půl desáté. Naštěstí se obešla bez vážnějšího zranění. Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně na místě zabezpečila vozidla před požárem a uklidila malý únik provozních kapalin na silnici. Hasiči pak odtlačili Alfu na okraj silnice, Avia byla schopna odjet sama.

Na pomoc hasičů – tedy na příjezd jejich vyprošťovacího vozidla Tatra 815 z Nového Jičína – ale museli čekat řidiči hned tří kamionů (2 x IVECO, 1 x MAN), kteří se rozhodli nečekat na úklid. Průjezd vpravo po rozmočeném okraji čtyřproudovky se jim ale nevyplatil a zapadli…

I tak byli hasiči pohotoví – již po hodině po jejich příjezdu k první nehodě byl příslušný směr silnice uvolněný.



por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-
Sdílet