Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seminář pro učitele základních škol „Ochrana člověka za mimořádných událostí“ proběhl v prostorách teplické hasičské stanice

Ve středu 1. října 2014 proběhl v prostorách stanice HZS ÚK Teplice vzdělávací seminář zaměřený na problematiku „Ochrana člověka za mimořádných událostí“.

Seminář pro učitele základních škol byl organizován ve spolupráci s Národním institutem dalšího vzdělávání a odborným garantem byli lektoři Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, kteří se problematice „Ochrany člověka za mimořádných událostí“ dlouhodobě věnují.

V průběhu semináře byli účastníci seznámeni s celou problematikou, důraz byl kladen na nejdůležitější témata, které by děti měly po opuštění základní školy opravdu znát. Pedagogové ocenili i prezentaci výukového materiálu, který byl vytvořen ve spolupráci s HZS ČR. Nejednalo se pouze o příručky a učebnice, ale také o internetové odkazy, ze kterých je možno při výuce čerpat.

Byly doporučeny i kurzy Asociace Záchranný kruh, se kterou HZS Ústeckého kraje dlouhodobě spolupracuje. V rámci prezentace vzdělávacích a výukových materiálů Asociace Záchranný kruh byly učitelům rozdány pracovní sešity, které jsou součástí projektu „Chraň svůj svět, chraň svůj život“. Semináře se zúčastnilo celkem 39 pedagogů z Teplic a okolí. Celou akci finančně podpořila firma Severočeské doly a.s. a Ústecký kraj.

Semináře se budou do konce roku konat i v dalších okresech Ústeckého kraje. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet