Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U dopravní nehody tří osobních vozidel na silnici I/3 poblíž obce Pětihosty zasahoval i vrtulník

Krajská linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje přijala informaci o dopravní nehodě tří osobních vozidel na silnici I/3 poblíž obce Pětihosty.

Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Benešov s technikou CAS 24 a stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes a RZA VW Transportér. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že jedno z vozidel od nehody ujelo a v jednom ze zbývajících vozidel je zaklíněná jedna osoba.

Hasiči za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení provedli vyproštění zraněné osoby, která se nacházela v jednom z osobních vozidel. Díky vážnosti poranění byl na místo vyslán také vrtulník LZS, který za pomoci hasičů přistál hned vedle nehody. Další dvě zraněné osoby byly odvezeny sanitními vozidly do nemocnice v Benešově.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a pomohli ZZS s transportem osoby do vrtulníku. Díky přistání vrtulníku byla komunikace na nezbytnou dobu kompletně uzavřena, což se okamžitě projevilo v širokém okolí.

Foto: HZS Středočeského kraje
Sdílet