Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Bílém Kostele nad Nisou

V pátek 7. března 2008 v 00:54 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár stodoly v Bílém Kostele nad Nisou. K požáru vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z Bílého Kostela nad Nisou, Chrastavy a Hrádku nad Nisou.

Dobrovolná jednotka z Liberce – Horního Hanychova byla povolána jako záloha na stanici Liberec. Na místě hasiči zjistili, že hoří seno a sláma ve stodole. Požár již zachvátil celý objekt. Stodola byla samostatně stojící objekt, obytný dům byl vzdálen cca 20 metrů. Vzhledem k rozsahu požáru velitel zásahu po dohodě s majitelem nechal seno a slámu dohořet a hasiči se zaměřili na zamezení rozšíření požáru mimo objekt stodoly. Dohašovací práce prováděly jednotky HZS LK ze stanice Liberec, Bílý Kostel nad Nisou a Hrádek nad Nisou. V 09:06 hodin byla na místě zásahu ponechána jednotka z Bílého Kostela jako dozor po dobu úplného vyhoření sena a slámy. Velitel zásahu poučil majitele o jeho právech a povinnostech a ostatní jednotky se vrátily na své základny.

Škoda byla předběžně stanovena na 1 250 000 Kč. S ohledem na rozsah požáru je příčina v šetření a prověřují se předběžně stanovené verze.


kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-wap-
Sdílet