Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu

V pondělí 10. března byl v 4:57 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu ve Velkém Týnci-Vsisku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velkého Týnce a Velké Bystřice.Ilus­trační foto.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 7. března – neděle 9. března, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 37 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

15 požárů,
3 dopravní nehody,
13 technických pomocí a
6 ostatních událostí.

7. 3. 2008
PROSTĚJOV
Požár chatky
V pátek 7. března vyjížděli v 22:40 hodin profesionální hasiči z Konce a Prostějova a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané a Ptení k požáru chatky v obci Ptení. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří celá chata o rozměrech 4 × 5 metrů a částečně i tráva v okolí. Uvnitř hořícího objektu se nacházely tři pětikilové a dvě desetikilové propan-butanové lahve, které hasiči postupně vynesli ven a ochladili. Požár zničil celou chatu, podle majitele výše škody dosáhne 50 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, nejpravděpodobněji se jednalo o vznícení od topidla na tuhá paliva.

8. 3. 2008
OLOMOUC
Požár místnosti rodinného domu
V sobotu 8. března byl asi půl minuty po půlnoci nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu v Pasece. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, Šternberku a Olomouce a dobrovolní hasiči z Dlouhé Loučky a Újezdu. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří interiér jedné místnosti rodinného domu a tím došlo k zakouření celé budovy. Hasiči požár zlikvidovali, rodinný dům odvětrali. Do rána na místě zůstávali dobrovolní hasiči z Újezdu, kteří střežili požářiště. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 60 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření, nejpravděpodobněji se jednalo o vznícení křesla od hořící svíčky.

9. 3. 2008
OLOMOUC
Požár zahradní chatky
V neděli 9. března byl v 4:48 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár zahradního domku v Litovli na ulici Zahradní. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Litovle a Uničova a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané. Po příjezdu bylo zjištěno, že hoří zahradní domek o rozměrech asi 5 × 3 metry. Požár ho zničil celý. Škodu stanovil vyšetřovatel na 5 tisíc korun, příčina se šetří, nejpravděpodobněji se jednalo o úmysl.

10. 3. 2008
OLOMOUC
Požár rodinného domu
V pondělí 10. března byl v 4:57 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár rodinného domu ve Velkém Týnci-Vsisku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velkého Týnce a Velké Bystřice. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v mezistropí v podkrovní místnosti, kterou měl majitel zařízenu jako kancelář. Požár zničil vybavení pokoje (dřevěnou podlahu, nosné trámky podlahy, dřevěný obklad stěny schodiště, počítač, stůl pod počítač, tiskárnu, fax, atd.). Podle majitele se škoda vyšplhala na 40 tisíc korun, příčinou vzniku ohně bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti od elektrického topidla od hořlavých látek.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje


-swo-
Sdílet