Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár části městské budovy a střelnice v Chropyni

Dne 9. 3. 2008 ve 23:29 hod. byli hasiči informováni o požáru trávy v Chropyni. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Ještě cestou k zásahu bylo operačním důstojníkem HZS Zlínského kraje upřesněno, že už se pravděpodobně nejedná o požár trávy, ale budovu střelnice.

K posílení výjezdu byly vyslány další dvě jednotky hasičů z Kojetína (HZS Přerov) a dobrovolníci z Chropyně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár části budovy se střelnicí.

Už při příjezdu hasičů byl vidět rozsáhlejší požár, který zasáhl střední část lehké montované budovy střelnice. Požár prostoupil z boční dřevěné stěny na střechu a postupoval do vnitřních prostor. Hasiči natáhli vodní vedení a snažili se zásahem zabránit dalšímu šíření požáru.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat asi po půl hodině intenzivního hašení. Část lehké konstrukce stavby byla rozebrána a část střechy s eternitovým krytím se požárem zřítila. Likvidace požáru byla hlášena až před druhou hodinou ranní. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil střední část montované celodřevěné budovy města, ve které měli sídlo střelci. Při požáru nedošlo k poškození uložených vzduchových zbraní a v objektu nebylo uloženo žádné nebezpečné střelivo. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další části budovy města a majetek sousedních modelářů za 1 mil. Kč.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné jednání neznámé osoby, a proto byl případ předán k dalšímu šetření Policii ČR.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet