Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve sklepě ve Velkých Opatovicích došlo k výbuchu a požáru, majitele do péče převzali zdravotníci

Dne 11. 10. 2014 v 8:14 vyjela JSDH Velké Opatovice do města Velké Opatovice k nahlášenému požáru kotle na ulici Jevíčská.

Při příjezdu na místo zásahu byl průzkumem zjištěn požár sklepního prostoru v bytovém domě.

Na místě se nacházel majitel sklepa, který informoval velitele o situaci, která nastala ve sklepě a proč došlo k následnému výbuchu a požáru. Majitel byl očividně ožehnut a začerněn od kouře, utrpěl inhalační trauma a za pomoci KOPIS HZS byla přivolána na místo události ZZS. Po příjezdu ZZS byl majitel předán do její péče.

Hasiči provedli uzavření plynu a elektřiny do bytovky. Jednotka započala za pomoci vysokotlakého proudu s hašením ohniska přes sklepní okénko. Po vystrojení dvou členů do dýchacího přístroje, tito provedli doplňující průzkum v sklepních prostorách a následné dohašení požáru, otevření zbývajících okének k samovolnému odvětrání zakouřených prostor. K rychlejšímu odvětrání byl nasazen přetlakový ventilátor.

Již po likvidaci se na místo zásahu dostavila JSDH Jevíčko, která zůstala v záloze a vyčkala příjezdu HZS Boskovice. Příjezd PČR. Místo předáno VZ HZS a dále se jednotka řídila jeho pokyny. Příjezd HZS Konice a vyšetřovatele příčin požárů z HZS Blansko.

Zúčastněné jednotky: JSDH Velké Opatovice, HZS Boskovice, HZS Blansko, JSDH Jevíčko (Pardubický kraj), HZS Konice (Olomoucký kraj), ZZS Velké Opatovice, ZZS Boskovice, Policie ČR.

Ptáček Ondřej, DiS.
JSDH Velké Opatovice
Sdílet