Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů z Karlovarského kraje

Dopravní nehoda osobního automobilu byla hasičům ohlášena v 19.46 hod. z Hamrníků. Osobní automobil zde skončil v potoce na boku a zraněného řidiče odvezli zdravotníci do nemocnice. Hasiči mu pomohli do sanity a spolupracovali s odtahovou službou na likvidaci této nehody.Ilustrač­ní foto.

V době od pátku 7. do neděle 9. března 2008 zasahovali hasiči Karlovarského kraje 19×. U 7 požárů, 4 dopravních nehod, 5× poskytovali technickou pomoc a 3× vyjížděli zbytečně.

V pátek 7. března 2008 zahájili hasiči činnost dvěma planými poplachy. Dalším výjezdem bylo poskytnutí technické pomoci Hasiči zjistili, že ve sklepě obytného domu na Hlavní třídě v Ostrově někdo připálil jídlo na vařiči. Ve 13:30 hod. tyto prostory odvětrali. Ve 14:26 hod. vyjížděli hasiči v Karlových Varech k požáru odpadkového kontejneru, který někdo úmyslně zapálil. Škoda nevznikla žádná. Ve 14.55 hod. byl hasičům ohlášen požár osobního automobilu PČR. Vznikl zkratem kabelů na akumulátoru. Škoda nevznikla prakticky žádná. V 15.24 hod. byli hasiči požádáni aby v Habartově otevřeli byt. Bylo důvodné podezření, že se v něm nachází nemohoucí člověk. Naštěstí tomu tak nebylo – majitelka spala.

O kolizi motorové čtyřkolky s osobním automobilem na křižovatce silnice č. 210 ve směru na Podlesí, byli hasiči informováni v 16.42 hod. Zraněný člověk byl odvezen do nemocnice. Hasiči provedli protipožární zabezpečení a do příjezdu PČR řídili dopravu. Poslední páteční událostí byla rovněž dopravní nehoda, tentokrát osobního automobilu Škoda 120. Dva zranění byli odvezeni do nemocnice a hasiči poté spolupracovali s odtahovou službou na uvedení místa nehody do původního stavu.

V sobotu 8. března v době od 10.15 do 13.30 hod. poskytovali hasiči Vojenského újezdu Hradiště v této obci technickou pomoc při opravě střechy domu, která byla poničena nedávnou vichřicí. V 10.22 hod. byli hasiči informováni o požáru v objektu ubytovny v Úšovicích na Mariánskolázeňsku. Jednalo se o požár potravin v pečící troubě. Recepční ubytovny se nadýchala kouře a proto hasiči zavolali na místo zdravotníky. V Pozorce havaroval krátce před 14 hod. osobní automobil a vytékaly z něj provozní kapaliny. Nejdečtí dobrovolní hasiči následky této dopravní nehody zlikvidovali za použití sorbentů.

Další dopravní nehoda osobního automobilu byla hasičům ohlášena v 19.46 hod. z Hamrníků. Osobní automobil zde skončil v potoce na boku a zraněného řidiče odvezli zdravotníci do nemocnice. Hasiči mu pomohli do sanity a spolupracovali s odtahovou službou na likvidaci této nehody. Ke znečištění životního prostředí nedošlo. V 19.56 hod. byl hasičům ohlášen požár v pětipatrovém objektu v Severní ulici v Ostrově. Od nedopalku cigarety se vznítil na WC toaletní papír. Naštěstí nevznikla žádná škoda. Požár 2 garáží v Jabloňové ulici v Karlových Varech byl hasičům ohlášen krátce před půlnocí. Hasiči za asistence PČR pronikli do 3 garáží, aby zabránili poškození zaparkovaných automobilů. Škoda byla odhadnuta na 3 tis. Kč.

V neděli 9. března v 7.32 hod. pronikli hasiči pomocí žebříku do bytu ve Sklářské ulici v Novém Sedle. Našli zde majitelku, která měl zlomenou nohu. V průběhu několika minut vyjížděli hasiči ke třem požárům suché trávy. První výjezd byl zaznamenán ve 14.00 hod. do Bukovan. Při těchto požárech naštěstí nevznikal žádná škoda.


PhDr. František Petr
tiskový mluvčí
Karlovarského kraje


-swo-
Sdílet