Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend na Vysočině

V sobotu krátce po jedenácté hodině dopolední se rozhořela tráva v Humpolci na ulici Máchova. Požár na ploše 50×20 m likvidovala jednotka profesionálních hasičů z Humpolce společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Humpolce Ilustrační foto.

Od páteční sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 36 událostí. Celkem patnáctkrát vyjeli k poskytnutí technické pomoci, sedmkrát k dopravní nehodě, šestkrát k planému poplachu, šestkrát k požáru a dvakrát k úniku nebezpečných látek.

Pátek 07.03.2008 – Výběr z událostí
Třináct minut po osmnácté hodině odpolední se rozhořel odpad v kotelně na ulici U Cihelny v Jihlavě. Jednotky profesionálních hasičů ze stanice Jihlava a stanice Polná provedly likvidaci požáru za použití 1 C proudu a zakouřený prostor následně přetlakovou ventilací odvětraly. Při požáru nebyl nikdo zraněn a ani škoda majiteli nevznikla. Příčinou požáru bylo pravděpodobně nedbalostní jednání.

Sobota 08.03.2008 – Výběr z událostí
Krátce po jedenácté hodině dopolední se rozhořela tráva v Humpolci na ulici Máchova. Požár na ploše 50×20 m likvidovala jednotka profesionálních hasičů z Humpolce společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Humpolce za pomoci vysokotlaku a jednoho C proudu. K požáru došlo při spalování listí na kompostu, kdy následkem větru ulétly žhavé částice do trávy a zapříčinily tak vznik požáru. Požár se obešel beze škody a bez zranění.

O půlnoci vyjela jednotka profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu a jednotka dobrovolných hasičů z Přibyslavi na pomoc ZZS za Přibyslav. Z mostu vedoucího nad železniční tratí skočil mladý muž do kolejiště. Při pádu utrpěl poranění. Hasiči napomohli s jeho ošetřením a následným transportem do sanitky. Provoz na trati byl v době zásahu záchranářů zastaven.

Neděle 09.03.2008 – Výběr z událostí
V 09:40 hod. vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov k ohlášené dopravní nehodě, které se odehrála v Pacově – Pošné. Po nárazu osobního automobilu Škoda Super do stromu vypukl v motorovém prostoru požár. Hasiči otevřeli motorový prostor za pomoci vyprošťovacího zařízení a požár uhasili vysokotlakým proudem. Jednotka dále provedla odpojení akumulátoru, úklid vozovky a napomohla s řízením dopravy v místě nehody. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 400 .000 Kč. Řidič vozu byl předán do péče ZZS.


Zdroj: HZS Kraje Vysočina


-swo-
Sdílet