Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje od 7. do 9. března 2008

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli v pátek (7. března 2008) o půl osmé večer profesionální hasiči z Nové Paky. Vozidla se čelně střetla na silnici I. třídy u obce Vidochov. Pětatřicetiletý řidič Š Fabie Combi zřejmě předjížděl v místě, kde je to zakázáno a čelně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem.

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Královéhradeckého kraje zasahovaly od pátku (7. března 2008) do neděle (9. března 2008) u 30 událostí. V deseti případech se jednalo o technickou pomoc, devětkrát o pomoc při dopravních nehodách, v pěti případech hasiči likvidovali požáry, které způsobily celkovou škodu 5 tisíc korun. Třikrát odstraňovali nebezpečné látky z vozovek a ve třech případech vyjeli zbytečně.

Hasiči na Hradecku vyjeli ke 13 případům, po pěti zásazích mají hasiči na Jičínsku, Náchodsku a Rychnovsku, hasiči z Trutnovska zasahovali během víkendu dvakrát.

Hradec Králové

Motorkář narazil do osobního vozidla

Královéhradečtí hasiči vyjeli v sobotu (8. března 2008) po šesté hodině večer k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu. Nehoda se stala na nadjezdu nad železnicí v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Sedmatřicetiletý řidič motocyklu Honda zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při vyhýbání narazil bočně do zaparkovaného osobního vozidla Toyota Carina. Spolujezdec z motorky utrpěl lehčí zranění, řidič vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili motocykl proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Řidič škodovky „zaparkoval“ na nádrži s palivem

Rychnovští hasiči byli v neděli (9. března 2008) dopoledne přivoláni k neobvyklé události, která se stala ve Vamberku. Řidič starší škodovky nechal vozidlo odstavené na přístupovém hrdle podzemní nádrže na palivo u čerpací stanice. Hasiči nejprve změřili koncentraci, zda nedošlo k úniku látek do ovzduší a zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Pomocí jeřábu vozidlo odstranili z nádrže.

Územní odbor Náchod

Svíčka způsobila požár plynové trouby

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli v sobotu (8. března 2008) v 16:12 hodin přivoláni k požáru bytu v Komenského ulici v Náchodě. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru plynové trouby v kuchyni. Požár způsobil vosk ze svíčky uvnitř spotřebiče. Zasahující hasiči odpojili troubu a odvětrali zakouřené prostory. Při požáru nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani ke škodě na majetku. Foto: stanice Náchod

Územní odbor Trutnov

Hasiči na Trutnovsku likvidovali uniklé pohonné hmoty a požár kontejneru

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Maršova vyjeli během soboty (8. března 2008) k 2 zásahům. V prvním případě odstraňovali pohonné hmoty z vozovky v Horské ulici v Trutnově. Látka unikla z poškozené nádrže osobního vozidla. Hasiči látku zasypali sorbentem a zlikvidovali.

Vpodvečer likvidovali požár kontejneru na odpad v ulici Na Struze v Trutnově.

Územní odbor Jičín

Při nehodě byli zraněni dva lidé

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli v pátek (7. března 2008) o půl osmé večer profesionální hasiči z Nové Paky. Vozidla se čelně střetla na silnici I. třídy u obce Vidochov. Pětatřicetiletý řidič Š Fabie Combi zřejmě předjížděl v místě, kde je to zakázáno a čelně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Volkswagen Passat Variant. Osmatřicetiletý řidič Passatu utrpěl těžké zranění, řidič škodovky vyvázl s lehčím poraněním. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a zamezili úniku provozních kapalin. Přesné příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Nová Paka


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet