Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nepřežil za obcí Holkov ve směru na České Budějovice střet s nákladním automobilem, začalo hořet

Za obcí Holkov ve směru na České Budějovice za křižovatkou na Římov byl v 6:34 hodin na tísňovou linku 112 ohlášen požár kamiónu.

Jelikož byla událost ohlášena na hranici okresů, byli na místo vysláni jak profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov, tak ze stanice České Budějovice. V průběhu jejich jízdy k zásahu Policie ČR na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje upřesnila, že se jedná o nehodu kamiónu a motorky, kdy k požáru došlo až následně.

Z jednotek HZS na místo jako první přijeli českokrumlovští hasiči. Jejich velitel po provedeném průzkumu podal zprávu, že se jedná o nehodu kamiónu převážejícího 600 prasat a motorky. Motorkář na místě zraněním podlehl, jeho motorka začala po nárazu hořet. Požár se rozšířil i na kabinu řidiče. Ten se pokusil požár uhasit, ale vzhledem rozsahu a rychlému rozvoji požáru neúspěšně.

Jednotky HZS ihned po příjezdu zahájily hasební práce, jako posilová jednotka na místo vyjela dále jednotka SDH obce Velešín. Zasahujícím hasičům se podařilo zcela uchránit návěs se zvířaty. Majitel kamiónu na místo vyslal náhradní vůz.

Silnice byla v místě nehody Policií ČR zcela uzavřena. Jednotky HZS okolo osmé hodiny zásah postupně ukončily a vrátily se na své základny.

Výše vzniklé škody a hodnota uchráněného majetku je v tuto chvíli předmětem šetření vyšetřovatele HZS a Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet