Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obchodního domu byla desinfekce

Výjezd dvou jednotek profesionálních hasičů si dnes dopoledne vyžádalo hlášení, že u obchodního domu v ulici Dornych v centru Brna je sud s neznámou těkavou látkou.Ilustrač­ní foto.

Událost byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 8.09 hodin a na místo vyjely jednotky hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici. Hasiči však zasahovat nemuseli. Průzkum na místě ukázal, že sud s údajně neznámou látkou obsahuje desinfekční prostředek a patří firmě, kterou si vedení obchodního domu najalo k desinfekci okolí objektu, v němž se zdržují bezdomovci se psy. Hasiči prostor předali policistům a ukončili zásah.

K úniku nebezpečné látky do ovzduší dnes hasiči v Brně vyjížděli do Olomoucké ulice v městské části Černovice. Tato událost byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9.26 hodin a na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické ulici a ve Slatině. Tentokrát se jednalo o únik plynu z vadného plynoměru. Přívod plynu se správci objektu podařilo zastavit již před příjezdem jednotek HZS. Protože mírná koncentrace zemního plynu naměřená v místě úniku se rychle snížila na nulovou hranici, hasiči majiteli objektu doporučili, aby si zavolal techniky plynárny, a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-
Sdílet