Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Most nevydržel nápor těžkého nákladního auta

Dnes 10. 3. 2008 ve 14:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Vlachovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom starém silničním mostě u Vlachovic došlo k havárii nákladního auta zn. Tatra 148.Pod těžkým a naloženým projíždějícím nákladním autem se most propadl a řidič havaroval s vozem na bok. Při havárii došlo k poškození palivové nádrže a vozidlo skončilo na dně místního potoka. Náklad převážené drtě se vysypal do koryta. Řidič vylezl ven rozbitým bočním okénkem a hned si všiml unikajícího paliva do vody a do půdy břehu. Do příjezdu hasičů zachytával naftu do kbelíku.

Hasiči zabránili dalšímu úniku nafty a provozních kapalin. Na likvidaci uniklého paliva byly použity sorbenty a savé materiály. Po zabezpečení nádrže proti dalšímu odkapávání bylo vozidlo převráceno zpět na kola. Majitelé si sami sehnali těžkou techniku, kterou bylo nákladní auto vyproštěno zpět na cestu.

Vozidlo havarovalo na tzv. staré cestě do Valašských Klobouk, kudy nákladní auta odvážela kamennou drť. Pod zadním levým kolem se utrhla jedna z mostních vzpěr a vozidlo se převrátilo. Řidič vyvázl z havárie bez zranění.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet