Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mateřskou školku v Dobroníně prověřil fiktivní požár, na místě zasahovaly dvě desítky hasičů

Na dvě desítky hasičů se v pondělí 13. října 2014 dopoledne zapojily do taktického cvičení, jehož námětem byl požár v Mateřské školce v Dobroníně na Jihlavsku. Podle plánovaného scénáře začalo v klubovně hořet od závady na varné konvici.

Ještě před příjezdem hasičů zaměstnankyně školky všechny děti z areálu bezpečně vyvedly na prostranství před budovou. Hasiči fiktivní požár velmi rychle uhasili. Vyzkoušena byla i dálková doprava vody. Při zhruba čtyřicet minut trvajícím cvičení si jednotky vyzkoušely připravenost na likvidaci požáru, komunikaci a koordinaci činností na místě mimořádné události.

Do cvičení se zapojila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Dobronína, Polné a Ždírce.

Vyhodnocení cvičení proběhne v následujících týdnech. Podle prvotních závěrů však cvičení neodhalilo žádná výraznější pochybení či nedostatky.

Velké poděkování za možnost realizace cvičení patří nejenom obci Dobronín, ale především dětem ve školce, které byly velmi disciplinované při evakuaci a v průběhu celého cvičení.

Foto: JSDHO Dobronín
Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet