Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda dvou kamionů

Dne 11. 3. 2008 v 04:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou kamionů u Bánova. Poškozená vozidla zablokovala hlavní tah ke státní hranici.


Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu od Uherského Brodu na Bánov, na sil. I/50, došlo k těžkému střetu dvou za sebou jedoucích kamionů.

Dva kamiony stejné firmy jely za sebou ke státní hranici se Slovenskem, když řidič zadní soupravy těžce čelně narazil do zadní strany návěsu před ním jedoucí nákladní soupravy. Při nárazu došlo k silnému poškození tahače a následnému zablokování hlavní silnice v obou směrech. Přední souprava vezla náklad prázdných skleněných láhví a druhý návěs byl naložen chlazeným mletým masem.

Hasiči se soustředili na pomoc po úniku většího množství oleje na vozovku z poškozeného tahače zadní soupravy. Vozovka byla zasypána asi 50 kg sorbentů a následně očištěna.

Dopravní nehoda zablokovala celou silnici a hlídky policie musely odklánět veškerou dopravu na objízdné trasy. Na místo už vyjel náhradní kamion, na který bude přeložen náklad masa a následně bude silnice otevřena.

Dopravní komplikace se dají očekávat celé dopoledne. Jednotka hasičů se vrátila zpět na základnu kolem sedmé hodiny.

aktualizováno

10:05 – hasiči se znovu vracejí na místo dopravní nehody, aby překontrolovali znečištěnou vozovku po uniklém oleji a po dopoledním odstraňování následků zničeného tahače

11:00 – hasiči asistovali u vyproštění zničeného tahače, zkontrolovali znečištění a na odvoz odpadu povolali vozidlo správy a údržby silnic

13:00 – vozovka I/50 je ve stoupání k Bánovu znovu plně průjezdná

Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw-
Sdílet