Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zachránkyně vytáhla z řeky ženu

Dne 11. 3. 2008 ve 13:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně topící se ženy z řeky Olšavy v Uh. Brodě. Včasná pomoc náhodné cyklistky zachránila starší ženě život.


Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že bylo nutné zachránit topící se starší ženu z řeky Olšavy v Uherském Brodě.

Ještě před příjezdem hasičů a zdravotníků si ženy ve vodě všimla náhodná cyklistka. Ta jela na svém jízdním kole podél řeky Olšavy a venčila přitom svého psa. Po spatření těla na hladině se okamžitě rozhodla jednat. Vysvlékla svůj kabát i boty a bez váhání skočila do studené vody. Podařilo se jí doplavat k tonoucí starší ženě a dotáhnou ji ke břehu. O chvíli později ji vytáhla i na břeh.

Zesláblá a rozrušení starší žena byla krátce na to předána do péče zdravotnické záchranné služby, která přijela současně s hasiči. Tonoucí se žena byla zbavena mokrých šatů a zabalena do suché deky. Hasiči pomohli s naložením pacientky do sanitního vozu, kde jí byla poskytnuta další nezbytná péče. Po prvotním ošetření byla převezena do nemocnice.

Také mokrá čtyřiapadesátiletá zachránkyně musela být odvezena do tepla a musela se převléknout do suchého oblečení. Své svědectví poskytla hlídce policie, která ji odvezla a případ nadále šetří.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kaw-
Sdílet