Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda autobusu, 12 zraněných

Dne 11.3. 2008 krátce před půlnocí havaroval v obci Babylon na Domažlicku zájezdový autobus, který vezl středoškolské účastníky lyžařského zájezdu. Na místě utrpělo zřejmě převážně lehčí zranění 12 osob, které odvezla záchranná služba k ošetření. Autobus při nehodě skončil na boku.Nové info.

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB

Domažlice, Babylon, 11. 3. 2008 23:39:54, zasahující PS Domažlice

Dopravní nehoda zájezdového autobusu, který vezl domažlické středoškoláky z lyžařského zájezdu do zahraničí. V autobusu, který se ocitl v závěrečné fázi vývoje nehody na boku bylo zraněno 12 mladistvých, které odvezly k odbornému ošetření sanity ZS. Podle dosavadního zjištění se vesměs jednalo o zranění lehká. V
lokalitě DN spolupráce se složkami IZS, panem starostou a zást. elektrorozvodných závodů z důvodu vypnutí el. proudu z vedení, které bylo nad místem nehody (souvislost s manipulací s busem). HZS ve spolupráci s PČR dále zabezpečil přepravu majetku dopravovaných osob do místa, kde je bude možno následně vyzvednout.

Plzeň 12.03.2008

Dne 11. března 2008 ve 23:40 hodin počalo řešení dopravní nehody (dále DN) na silnici č.: 26 ve směru Horšovský Týn – Folmava.. V obci Babylon ležel v příkopu na boku zájezdní autobus SETRA pražské cestovní kanceláře. Žádný z cestujících se při příjezdu jednotek HZS v jeho interiéru nenacházel.

Pasažéry představovala 37mi členná skupina studentů Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy z Domažlic. Krom nich cestovalo společně do Rakouska ještě 4 zástupců pedagogického dozoru a 8 dalších dospělých včetně řidiče. Při této autonehodě došlo u 12 osob k lehkým zraněním v poměru 8 – 1 – 3 (pořadí dle skupin z předchozích 2 vět). Záchranná služba odvezla všechny zraněné na vyšetření.

Příslušníci HZS zajistili prostor DN a pomohli s dopravou majetku cestujících do místa, kde byl chráněn do doby jeho vyzvednutí majiteli. Na závěr následoval úklid vozovky. Na místu DN spolupracovali krom zásahových složek IZS ještě starosta obce Babylon, ředitel střední školy a majitel cestovní kanceláře, kterému náležel i havarovaný dopravní prostředek.

Událost byla uzavřena v 04:44 hod dnešního dne.

Ing. Jiří Filípek,
ředitel kanceláře krajského ředitele
HZS Plzeňského kraje


-wap-
Sdílet