Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního vozidla

Náchodští hasiči vyjeli v 07:32 hodin k dopravní nehodě nákladního vozidla mezi Hronovem a Žabokrky. Na silnici č. 303 havarovalo služební vozidlo České pošty, když narazilo do svahu u vozovky a skončilo na boku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.


Hradec Králové
Profesionální hasiči z Hradce Králové a Nového Bydžova nezasahovali u žádné události.

K požáru trávy v příkopu u silnice č. I/11 v Lhotě pod Libčany vyjeli místní dobrovolní hasiči. Požár zasáhl plochu zhruba 1 × 10 metrů. Hasiči požár během několika minut uhasili.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Klidný den zažili také hasiči na Rychnovsku, kteří během úterý nemuseli zasahovat u žádné události.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Náchoda byli v 03:16 hodin přivoláni k otevření bytu v Jugoslávské ulici v Náchodě, kde byl nahlášen únik plynu. Byt se podařilo otevřít ještě před příjezdem jednotky. Pracovníci plynáren zkontrolovali plyn a hasiči odvětrali byt.

Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili akumulátor a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Na místo byl povolán hasičský jeřáb, který vozidlo ustavil na kola a odstranil z komunikace. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Náchod

V 08:48 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda na železniční trati 032 v Řešetově Lhotě. Na místo byli vysláni hasiči Českých drah a také profesionální hasiči z Náchoda s jedním vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že montážní vůz Českých drah najel na montážní páku na kolejích. Událost se obešla bez zranění. Na místě došlo k nepatrnému úniku provozních látek. Místo převzali drážní hasiči, kteří zajistili montážní vůz proti dalšímu úniku. Příčiny celé události vyšetřuje Policie ČR.

Hasiči z Jaroměře vyjeli k otevření bytu v Bořkově ulici v Jaroměři. Po otevření vstupních dveří byla uvnitř nalezena nemohoucí osoba. Na místo byla přivolána záchranná služba a hasiči pomohli s transportem pacienta do sanity.

Územní odbor Trutnov
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.



Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína vyjeli včera v 05:40 hodin k požáru skládky Technických služeb v Popovicích. Hořel odpad na ploše zhruba 5 × 5 metrů. Hasiči požár uhasili po čtvrt na sedm ráno. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku.

V dalších dvou případech hasiči z Jičína likvidovali požáry trávy. V prvním případě hořela tráva v obci Robousy na ploše 30 × 6 metrů, ve druhém případě hořel rákos u rybníka v ulici U trati v Jičíně. Zde požár zasáhl plochu 300 m2. Oba požáry se obešly bez zranění a škod na majetku.

V 16:10 hodin byl hasičům ohlášen únik plynu v domě ve Starém Místě. Hasiči měřením nezjistili žádný únik plynu do ovzduší. Únik plynu nepotvrdilo ani měření přivolaných pracovníků plynáren.

Dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad odstraňovali tři poškozené stromy, které hrozily pádem na silnici v Lázních Bělohrad.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-swo-
Sdílet