Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lov na nadzemní hydranty – 3.díl

Přinášíme dlouho očekávanou, již třetí část našeho fotoseriálu, který představuje nadzemní hydranty, ,,ulovené“ čtenáři našeho webu na svých toulkách zahraničím či tuzemskem. Opět v ní najdete velmi zajímavé kousky, tak jak tomu bylo i v předchozích částech.

Třetí část našeho lovu na nadzemní hydranty přinášíme poněkud se zpožděním, bylo to zapříčiněno mojí chybičkou, neb jsem si vše postahoval z mailu na CD a to jsem si pochopitelně založil tak, abych na něj nezapomněl, nicméně založeno bylo až moc dokonale… Tímto se tedy omlouvám všem autorům fotografií za zpoždění.

Dosud jsme v předchozích dvou dílech uveřejnili 104 unikátních fotografií nadzemních a jiných zajímavých hydrantů, ten nejdále vyfotografovaný je z města Washington, kde ho ulovil profesionální novinář a také fotograf Vlasta Staňa z deníku Blesk, redakční tip první části, zveřejněné dne 19.9. 2007 je hydrant na obrázku č.7 od Jany Bohuslavové. Ve druhé části, zveřejněné 15.10. 2007 se nám líbil ,,značkový“ nadzemní hydrant od firmy Hawle, stojící v rakouském Admontu na fotografii č.28 od Jakuba Morávka. V této třetí části je našim jasným favoritem nadzemní hydrant s krytem, pocházející ze španělského Monseratu, kde se ho podařilo vyfotografovat panu Zajáčkovi. Nicméně to jsou jen názory redakce, hodnocení je pochopitelně na vás, čtenářích našeho serveru Požáry.cz. Ostatní hydranty jsou ovšem také pěkné, jmenovat jejich lovce by ani nešlo, sešlo se jich opravdu mnoho včetně našeho bývalého kolegy Radka Kislingera, dnes šéfredaktora časopisu Rescue Report.


Své ,,ulovené“ hydranty posílejte DÁL na e-mailovou adresu napozary@email.cz, v naší republice je jich ještě mnoho zajímavých a o okolním světě ani nemluvě…


Děkujeme vám, redakce.



-wap-
Sdílet