Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda kamiónu a dodávky u Kardašovy Řečice

Dnes patnáct minut před 11. hodinou dopolední byla na Krajské operační středisko HZS v Českých Budějovicích nahlášena dopravní nehoda kamiónu a dodávky. Nehoda se stala u obce Kardašova Řečice na Jindřichohradecku. Ilustrační foto.

Patnáct minut před 11. hodinou dopolední byla na Krajské operační středisko HZS v Českých Budějovicích nahlášena dopravní nehoda kamiónu a dodávky. Nehoda se stala u obce Kardašova Řečice na Jindřichohradecku. K nehodě byly jako první vyslány se svými vozy osádky rychlého záchranného automobilu Nissan Patrol a cisterny Scaina z požární stanice Jindřichův Hradec.

Hasiči na místě nehody zjistili, že v důsledku střetu s dodávkou narazil kamión do stromu a celý návěs se převrátil na bok do příkopu. Řidiči dodávky i kamiónu byli okamžitě převezeni Záchrannou zdravotnickou službou na pozorování do nemocnice.

Jelikož z havarovaného kamiónu uniká větší množství provozních kapalin, vyžádal si velitel zásahu jako posilovou jednotku chemický kontejner ze stanice České Budějovice. Kontejnerová Avie ze stanice Jindřichův Hradec přijela na vyžádání za účelem přeložení nákladu skla z kamiónu. Pro odstranění následků nehody bylo nutné dále povolat dva automobilové jeřáby, a to ze stanic v Jindřichově Hradci a Českých Budějovic. O nehodě byl informován odbor životního prostředí města Jindřichův Hradec a také Správa a údržba silnic.

Policie ČR provedla uzavření komunikace kolem místa nehody, provoz je odkloněn a veden po silnicích nižší třídy.

Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje


-swo-
Sdílet