Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět jednotek hasičů likvidovalo požár stohu v Klokočově

V místní části Vítkova, v Klokočově na Opavsku, byl v pátek před půlnocí ohlášen požár stohu balíkované slámy v areálu místního zemědělského družstva.

Operační středisko HZS MSK obdrželo tísňové hlášení o požáru stohu v pátek 17. 10. 2014 těsně před půlnocí. Na místo bylo vysláno pět jednotek hasičů z blízkého okolí, a to jednotky HZS MSK ze stanic Vítkov a Opava, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Vítkov, Budišov nad Budišovkou a Odry. Celkem tak na místo přijelo osm hasičských cisteren.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří stoh složený z velkých balíků hlavně sena (malá část slámy) nepravidelného tvaru o rozměrech cca 50 × 25 metrů. S majitelem bylo dohodnuto, že se stoh nechá kontrolovaně dohořet, jelikož již nebylo možno zachránit žádnou část stohu. Protože se stoh nachází blízko kravína, musí hasiči také chránit tuto stavbu se zvířaty uvnitř proti případnému přenesení požáru.

Dosud nemáme hlášenu žádnou újmu na zdraví a životech jak lidí, tak zvířat. Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina požáru zůstává v šetření.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet