Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár Škody 105 v Morkovicích-Slížanech

Dne 13. 3. 2008 v 08:05 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Morkovicích-Slížanech. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s novým zásahovým vozidlem Renault Midlum. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u zámku došlo k požáru osobního auta zn. Š 105.

Hasič byli na místě za dvě minuty od výjezdu. Už při příjezdu byl vidět požár v zadní části vozu. Velitel zásahu nechal rozvinout vysokotlaké vodní vedení a požár byl bleskově lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na celé auto. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Starší řidič uvedl, že za jízdy došlo k požáru, a proto zastavil u krajnice a vystoupil. Příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost majitele vozu, který ponechal v motorovém prostoru auta kovový kanystr s benzinem. Pravděpodobně došlo k požáru unikajících výparů a následnému poškození vozu. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 5.000 Kč.

Vcelku obvyklý požár byl pro dnes sloužící směnu ze stanice Morkovice-Slínažany výjimečný. Byl to vůbec první zásah nového vozu Renault Midlum CAS 24/2500/250-M2T, které bylo zařazeno do výjezdu dne 11. 3. 2008. Nový zásahový speciál nahradil starý vůz zn. Tatra 815 CAS 32/8200/800-S3R, který přešel jako záložní vozidlo na stanici Kroměříž. Jak kolegové vtipně poznamenali „křtem byl malý požár, tak ať se ho drží po celé další roky“.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet