Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár budovy bývalého hradla

K nahlášenému požáru třípodlažní budovy bývalého hradla u vjezdu do nádraží Vršovice vyjely včera, 13.3. 2008 ve večerních hodinách jednotky HZS hl.m. Prahy z centrální požární stanice Sokolská, pobočné stanice Krč a HZS Českých drah z Chodovské.

13. 3. 2008, 20.00 hod., Praha 4,Otakarova

Z centrální stanice vyjely dvě družstva,žebřík, velitelský vůz a vyšetřovací skupina, krčská stanice vyslala družstvo, velké Iveco a žebřík a drážní jednotka dorazila taktéž s družstvem a tatrou (CAS 32). K požáru se dostavila i záchranná služba hl.m. Prahy a vozy policie.

Po průzkumu bylo zjištěno, že hoří uvnitř několika místností bývalého hradla starý nábytek a nahromaděný odpad po užívání budovy bezdomovci. Na likvidaci byl nasazen C proud vnitřkem objektu a byl ustaven automobilový žebřík. Po celou dobu se zasahovalo v dýchací technice. Během lokalizace se prohledal celý objekt, neboť bylo podezření, ze se v něm mohou nalézat bezdomoci, to se však nepotvrdilo a tak byla záchranná služba odeslána zpět na svojí základnu.

Při likvidačních pracech byla nasazena také přetlaková ventilace k odvětrání budovy hradla. Po domluvě velitelů došlo k redukci sil a prostředků na místě zásahu a jednotky HZS hl.m. Prahy byly postupně vraceny zpět na své základny. U požáru zůstala jen místně příslušná jednotka drážních hasičů, která provedla úplnou likvidaci a kolem desáté hodiny se vrátila zpět na základnu.


Foto: KOSTÍK JAN/HZS hl.m. Prahy

-wap-
Sdílet