Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poryv větru převrátil návěs

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli ve 13:04 hodin přivoláni na 68. km dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Silný poryv větru převrátil návěs u nákladního vozidla a zablokoval celou šířku dálnice. Hasiči ustavili návěs zpět na kola. Nehoda se obešla bez zranění.

Hradec Králové

Čtyři hasičské jednotky vyjely včera (13. března 2008) před půlnocí k požáru půdy starého statku v obci Čánka u Opočna. Událost byla na operační středisko ohlášena ve 23:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna a Českého Meziříčí. Další tři jednotky sborů dobrovolných hasičů zůstaly v pohotovosti na svých základnách.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří v půdním prostoru v neobydlené části statku. Tato část objektu byla zřejmě bez řádného povolení využívána jako dílna nebo autoopravna vozidel. Hořela stará sláma na půdě. Požár poškodil několik trámů střešní konstrukce. Nájemníci statku požár lokalizovali ještě před příjezdem hasičů a jednotky provedly pouze dohašení. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 2 tisíce korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou)


Územní odbor Náchod

Hasiči z Broumova byli ve 13:40 hodin přivoláni k České Metuji, kde popadané stromy poškodily dráty el. vedení. Na místo byli přivoláni pracovníci VČE, kteří zajistili opravu poškozeného vedení. Hasiči pomocí motorové pily odstranili z drátů poškozené stromy.

(foto: stanice Broumov)


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice byli v 15:51 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Markoušovice. Řidič osobního vozidla Citroën Xantia zřejmě v mírné zatáčce dostal smyk a vyjel mimo vozovku do pole. Tam se vozidlo převrátilo na střechu. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili akumulátor a zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Po zajištění převrátili vůz zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: SDH Úpice)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wap-
Sdílet