Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžká nehoda Mazdy v Zahnašovicích

Dnes, 15. 3. 2008 v 03:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké havárii osobního automobilu u Zahnašovic, kde vůz vezoucí čtyři mladíky narazili do odstaveného nákladního auta. Tři z nich utrpěli těžká zranění, řidič musel být ze zdemolovaného vraku Mazdy vystříhán.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma zásahovými vozy a posilová jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, na místní komunikaci od hřbitova došlo k velmi těžké havárii osobního auta zn. Mazda 323.

V osobním autě cestovali čtyři mladí muži. Řidič při jízdě po místní komunikaci od hřbitova čelně zezadu narazil do ostaveného nákladního auta. Osobní auto zajelo pod korbu náklaďáku a o jeho hranu se doslova rozpáralo. Při nárazu došlo ke dvěma těžkým a jednomu lehkému zranění.

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první a jen šest minut od výjezdu. Tři mladíci se z vraku dostali ven ještě před příjezdem jednotky. V autě zůstal těžce zraněný a zaklíněný řidič, kterého museli hasiči vyprostit přes dveře spolujezdce. Do příjezdu zdravotnické služby poskytovali záchranáři první předlékařskou pomoc, a to především dvěma těžce zraněným mladíkům. Komunikace se zraněnými byla zpočátku ztížena nejen jejich zdravotním stavem, ale také šokem a podnapilostí.

Po příjezdu dvou vozidel záchranné služby byli mladí muži postupně předáváni do péče lékaře, který jim poskytl odbornou pomoc a ošetření. Po fixaci těžce zraněných do vakuových lůžek byli mladíci přeneseni do sanitek a následně i odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili zničený vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie hasiči vyprostili i zaklíněný vrak osobního auta a připravili ho k odtažení. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost na hlavní silnici pouze do jednoho jízdního pruhu.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-
Sdílet