Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zvířata dala hasičům zabrat

Nejdřív kočka na stromě a pak i topící se divoké prasátko. Jak se zdá, je práce hasičů opravdu různorodá. Nejen v Praze.

Vyděšenou kočku zachraňovali z koruny stromu v Aši na Chebsku ašští hasiči. Zdánlivě jednoduchá operace se změnila v malé drama poté, když se záchranářům podařilo po nastavených žebřících vyšplhat do osmimetrové výše až ke kočce. Zvíře, které na stromě nedobrovolně strávilo dva dny, se zuřivě odmítalo nechat zachránit.

Hasič se musel před jeho drápy ochránit spuštěním štítu v přilbě. Po chvilce boje se kočku podařilo snést dolů. Protože měla zraněný dráp, skončila v péči veterináře. Proč nebyla kočka schopna slézt se stromu sama, hasiči nezjistili.

Záchranná kočičí operace v Aši nebyla ojedinělá. Ještě více dala hasičům zabrat před časem jiná kočka v Chodově na Sokolovsku. Tu se záchranářům nedařilo odchytit a sundat ze stromu z žebříku ani z výsuvné plošiny. Ke slovu nakonec přišla puška s uspávací střelou. Omámené zvíře, padající ze stromu, zachytili hasiči do plachty.

Hasiči vylovili v Plzni z bazénu divoké prasátko

V ochránce zvířat se dnes nad ránem v Plzni proměnili hasiči. V okrajové městské části Újezd spadlo totiž do zahradního bazénu sele divočáka. Naštěstí bylo v nádrži jen 30 centimetrů dešťové vody, takže se prasátko neutopilo. Pobíhalo ale zmateně ve vodě sem a tam a nemohlo se dostat ven. Hasiči ho odchytili do sítě a předali šéfovi záchranné stanice zvířat.
Sdílet