Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend plný nehod v Královéhradeckém kraji

V sobotu (15. března 2008) před sedmou hodinou ráno byla na operační středisko hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda na křižovatce ulic Pilnáčkova a Akademika Bedrny v Hradci Králové. Řidička osobního vozidla Fiat Punto zřejmě nedala přednost a narazila do nákladního vozidla s přívěsem.

Územní odbor Náchod

Peugeot skončil v příkopu

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Broumova a Náchoda vyjely v pátek (14. března 2008) v 16:18 hodin k dopravní nehodě na silnici č. 303 mezi Náchodem a Jetřichovem. Řidič osobního vozidla Peugeot 405 vyjel mimo vozovku a skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, odpojili akumulátor a zabránili úniku provozních kapalin. Po zajištění provedli pomocí hasičského jeřábu vyproštění vozidla zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod)

V České Skalici hořela plachta nákladního vozidla

Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z České Skalice byli v neděli (16. března 2008) v 02:18 hodin přivoláni do ulice E. Beneše v České Skalici, kde došlo k požáru plachty a části nákladového prostoru u zaparkovaného nákladního vozidla Renault. Hasiči požár zlikvidovali za několik minut.
Nedaleko prvního požáru, v boční ulici o několik desítek metrů dále, zpozorovala policejní hlídka další požár, tentokrát osobního vozidla. Hořely zadní zástěrky, které policisté včas uhasili. Požár poničil ještě další vozidlo. Co bylo příčinou vzniku požárů šetří hasiči a Policie ČR. Celková hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 28 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Hradec Králové

Nehoda osobního vozidla a kamionu zablokovala centrum Hradce Králové

To v důsledku srážky vyjelo na obrubník a převrátilo se na bok přes celou vozovku. Žena z Fiatu utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Upevnili tažná lana a pomocí vyprošťovacího vozidla otočili náklaďák i přívěs zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: centrální stanice Hradec Králové)

Střet osobního vozidla s vlakem si vyžádal dvě zraněné osoby

Tři požární jednotky byly v sobotu (15. března 2008) dopoledne přivolány k nehodě na železničním přejezdu u bývalého cukrovaru ve Smiřicích. Událost byla na operační středisko ohlášena v 09:53 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové, hasiči Českých drah a místní dobrovolní hasiči.
Řidič osobního vozidla Ford Mondeo zřejmě nerespektoval na železničním přejezdu zvukové a světelné výstražné zařízení a vjel přímo pod kola projíždějícího osobního vlaku. Vozidlo bylo nárazem odmrštěno mimo trať. Čtyřiapadesátiletý řidič utrpěl lehčí zranění a byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Devětadvacetiletý spolujezdec utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Nikdo ze zhruba 90 cestujících ve vlaku nebyl zraněn. Zasahující hasiči pomohli s ošetřením zraněných osob a jejich naložením do sanity a vrtulníku. U osobního vozidla provedli odpojení akumulátoru a zajištění proti úniku provozních látek. Následně odstranili části havarovaného vozidla z trati. Příčiny nehody šetří Policie ČR a České dráhy. (foto: Jan Dušek)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet