Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dvoupodlažního domu

Dne 16.března 2008 byl krátce před 1 hodinou ranní nahlášen na operační a informační středisko HZS Pardubického kraje požár budovy v katastrálním území obce Stará Stéblová.


Jednalo se o požár dvoupodlažního objektu, který se nacházel za obcí Staré Ždánice u pískovny a který měl sloužit jako školící a zdokonalovací středisko – budova byla nově zrekonstruovaná a před kolaudací.
Požár se rozšířil do podkroví z pergoly, která navazovala na objekt, a to přes rákosové podlaží. Požár zachvátil 2/3 z celého objektu, poškozeny byly stěny, střecha, dřevěné obložení, zařízení, stavební materiál apod., popelem lehla také celá pergola.
Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Pardubic a jednotky dobrovolných hasičů ze Starých Ždánic, Lázní Bohdaneč a Čeperky.
Tato událost je zařazena jako mimořádná, neboť výše škody byla předběžně stanovena na 2,5 mil. Kč.
Vyšetřovatel příčiny požáru vyloučil technickou závadu a za příčinu označil úmysl, neboť tomu veškeré okolnosti nasvědčují.
Kdo požár způsobil šetří Policie ČR.
Za zmínku stojí i okolnost, že ač byl objekt střežen bezpečnostní agenturou, signál na pult centrální ochrany nedorazil.
Při požáru nebyl nikdo zraněn.
Tato událost byla také nahlášena na operační a informační středisko MV-GŘ HZS ČR.

-kuw-
Sdílet