Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy a půdních prostor základní školy v Bystřanech byl cvičný, hasiči museli najít ztracené školáky

Čtyři hasičské jednotky likvidovaly v pátek dopoledne rozsáhlý požár střechy a půdních prostor základní školy v Bystřanech. Evakuováno muselo být několik desítek školáků. Hasiči uvnitř hořící budovy nalezli deset ztracených školáků. Naštěstí šlo ale pouze námětové cvičení hasičů z Teplicka, požár byl jen fiktivní a děti si „zásah“ hasičů opravdu užily.

Velitel cvičení Jan Bereznanin z HZS Teplice uvedl, že do „akce“ byli zapojeni profesionální hasiči z Teplic a také tři jednotky dobrovolných hasičů, a to z Bystřan, Žalan a Sobědruh.

V půdních prostorách školy je rovněž nainstalována veškerá elektroinstalace včetně panelů pro fotovoltaické elektrárny. A to byl také důvod, proč se hasiči zaměřili v rámci cvičení na bystřanskou základní školu.

vysvětlil velitel cvičení Jan Bereznanin

V rámci zásahu tak hasiči v dýchacích maskách museli v areálu „hořící“ školy najít ztracené školáky, kteří se nestihli evakuovat. Právě je pak v „bezvědomí“ hasiči snášeli do bezpečí na nosítkách nebo i v náručích.

A jak takový zásah vypadá? To se můžete podívat ve videoreportáži, a to díky kameře, kterou měl připnutou na přilbě profesionální teplický hasič Pavel Vácha.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet