Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dodávky a autobusu

V úterý 18. března ve 14:38 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda dodávky a autobusu v ulici generála Svobody v novoborské místní části Arnultovice. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči z jednotky Nový Bor. Na místě byla jedna lehce zraněná osoba, kterou hasiči ošetřili.

V úterý 18. března 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 10 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, nebyly zraněny žádné osoby.

požáry 0
pomoc při dopravních nehodách 6
technická a technologická pomoc 2
záchrana osob a zvířat 0
únik ropných produktů a nebezpečných látek 1
odstraňování následků živelních pohrom 0
ostatní zásahy – prověřovací a taktická cvičení aj. 0
planý poplach 1


Územní odbor Česká Lípa: 2 události

Dopravní nehoda dodávky a autobusu
Dále provedli odpojení akumulátorů, jímání unikajících provozních náplní do sběrných nádob a dále posyp uniklých látek na vozovce sorbetem. Na místo zásahu se dostavily hlídky Policie ČR a městské policie z Nového Boru, které převzaly řízení dopravy na místě nehody. Velitel zásahu si přes operační středisko vyžádal správce komunikace, zástupce Povodí Ohře z České Lípy a zástupkyni odboru životního prostředí městského úřadu Nový Bor. Správce komunikace po vyšetření dopravní nehody provedl úklid vozovky. Po té velitel předal místo zásahu Policii ČR a jednotka se vrátila zpět na základnu.


Územní odbor Jablonec nad Nisou: 1 událost


Územní odbor Liberec: 5 událostí

Dopravní nehody u Paceřic
V úterý 18. března 2008 v 15:55 vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Turnov k dopravní nehodě osobního automobilu na sjezdu z rychlostní komunikace u obce Paceřice. Jednotka pomohla ZZS zraněnou osobu naložit do sanity. Během této činnosti se v místě stala druhá dopravní nehoda osobních automobilů, naštěstí bez zranění. Jednotka provedla zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření a přitom řídila provoz na rychlostní komunikaci do příjezdu PČR. Po dohodě s PČR se jednotka vrátila na základnu.

Územní odbor Semily: 2 události

Dráček Záchranáček „zasahoval“ v Pasekách nad Jizerou

V úterý 18. března 2008 v 09:38 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda osobního automobilu v obci Paseky nad Jizerou na Semilsku. Po příjezdu na místo události profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jilemnice průzkumem zjistili, že se jednalo o vozidlo Škoda Fabia, které leželo v lese na boku. Před příjezdem ZZS hasiči uklidňovali tříletou zraněnou holčičku s využitím plyšového dráčka Záchranáčka, který jí byl po příjezdu ZZS ponechán. Po ošetření byla holčička i se zraněnou matkou sanitkou odvezena do nemocnice. Hasiči dále provedli zachytávání unikajících provozních kapalin a odpojení akumulátoru. Po vyšetření nehody hasiči vyřezali křoví a auto vrátili zpět na kola. Majitel si zajistil vytažení havarovaného vozidla traktorem.

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-
Sdílet