Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli včera po sedmé hodině ráno k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v obci Lány u Lázní Bělohrad. Dvacetiletý řidič osobního vozidla Renault zřejmě nezvládl na zledovatělé vozovce řízení a levým bokem se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Daewoo.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 18. března 2008


Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči vyjeli v 10:50 hodin k otevření dveří bytu v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové. U dveří došlo k poškození a zaseknutí zámku a uvnitř bytu zůstala uvězněná žena. Hasiči dveře během několika málo minut otevřeli.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli v 02:26 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/11 u Vamberka. Osobní vozidlo skončilo na boku mimo vozovku. Nikdo nebyl při nehodě zraněna. Zasahující hasiči provedli protipožární opatření, odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních látek. Následně osobní vozidlo převrátili zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Padající strom zranil dělníka

Pětačtyřicetiletého dělníka zranil včera dopoledne padající strom. K nehodě došlo krátce před polednem v lese v Polomu u Potštejna. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a vozidlo záchranné služby. Vzhledem k nepřístupnému terénu se posádka záchranné služby nemohla s vozidlem dostat až na místo. Sanita navíc uvízla v promáčeném terénu. Na pomoc byl proto přivolán vrtulník letecké záchranné služby s hasičem z Hradce Králové se specializací pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Po příletu na místo určení přistál pilot vrtulníku na nedaleké louce. Hasič – letecký záchranář upevnil lano a vrtulník je společně se záchranářem v podvěsu přepravil až na místo neštěstí. Zraněného muže mezitím vyprostili jeho kolegové a záchranná služba s hasiči poskytli nezbytnou první pomoc. Dělník utrpěl zranění pravé nohy. Muž byl upevněn do vakuové matrace a v podvěsu vrtulníku přepraven z lesa na louku, kde byl přeložen do vrtulníku a transportován do nemocnice v Hradci Králové. Rychnovští hasiči ještě pomohli s vyproštěním sanitního vozu z bahna.

Rychnovští hasiči byli v 17:42 hodin přivoláni k úniku nebezpečné látky do řeky ve Vamberku. Hasiči společně s pracovníky ŽP a Policií ČR prozkoumali tok řeky, ale žádnou skvrnu s látkou na hladině nenašli.

Dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli přivoláni do domu s pečovatelskou službou v Kostelci nad Orlicí, kde došlo k úniku vody. Oznamovatelka nakonec zajistila uzavření hlavního přívodu vody a hasiči nemuseli zasahovat.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli ve 12:57 hodin k dopravní nehodě nákladního vozidla na silnici č. 308 u obce Krčín. Řidič cizí státní příslušnosti při otáčení zapadl s kamionem do příkopu. Hasiči nákladní vozidlo pomocí jeřábu vyprostili zpět na vozovku.

Hasiči ze stanice Náchod byli ve 14:22 hodin přivoláni ke střetu osobního vozidla s chodcem v Českoskalické ulici v Náchodě. Chodec utrpěl zranění a v době příjezdu hasičů byl v péči záchranné služby. U osobního vozidla Hyundai došlo k poškození čelního skla. Hasiči asistovali záchranné službě s naložením pacienta do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli ve 21:37 hodin k požáru plastového kontejneru v Palackého ulici v Trutnově. Hasiči požár během několika minut uhasili. Škoda na kontejneru nebyla vyčíslena.

Územní odbor Jičín
Beze škody se obešel požár dětského kočárku u schodiště obytného domu v ulici Na jihu v Jičíně – Novém Městě. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

Tři osoby z Renaultu utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice. Hasiči provedli zajištění vozidel proti požáru, odpojili autobaterie a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Nová Paka

Hasiči z Nové Paky vyjeli v 16:19 hodin k další dopravní nehodě, která se stala u Horní Nové Vsi. Řidič osobního vozidla sjel ze srázu, s vozidlem se přetočil na střechu a zarazil se až o stromy. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Zasahující hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Řidič si zajistil vyproštění vozidla sám. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nová Paka)

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli ve 21:11 hodin k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici Konecchlumská v Jičíně. Sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW zřejmě nedával pozor a zezadu narazil do před ním jedoucího osobního vozidla. Vozidlo BMW bylo následně odraženo na sloup elektrického vedení a podezdívku plotu. Řidič a osmnáctiletá spolujezdkyně utrpěli zranění. Policisté na místě naměřili v krvi řidiče alkohol. Zasahující hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením zraněných osob. Zabezpečili obě vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Na místo byli přivoláni pracovníci VČE, kteří ve spolupráci s hasiči odstranili poškozený sloup elektrického vedení. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet