Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v Katovicích

Dne 18. března v 15:32 hodin byl ohlášen požár průmyslové budovy v areálu firmy Agrokat spol. s r. o. v Krtské ulici č. p. 55 v Katovicích. První jednotka HZS, která se na místo dostavila, byla jednotka profesionálních hasičů ze požární stanice Strakonice.

Dne 18. března v 15:32 hodin byl ohlášen požár průmyslové budovy v areálu firmy Agrokat spol. s r. o. v Krtské ulici č. p. 55 v Katovicích. První jednotka HZS, která se na místo dostavila, byla jednotka profesionálních hasičů ze požární stanice Strakonice, následovaly jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Katovice a Střelské Hoštice.

Požár zasáhnul eternitovou střechu dílny na ploše cca 250 m2, plechové a dřevěné podbití a polystyren. Díky rychlému zásahu všech hasičů se podařilo požár již za 15 minut lokalizovat, zcela uhašen byl krátce po půl šesté. Příslušník HZS pro zjišťování příčin vzniku požáru společně s hlídkou Policie ČR stanovil výši škody na Kč 800 000,–-, uchráněné hodnoty pak na Kč 1 000 000,–-. Příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje


-swo-
Sdílet