Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nepřežil v obci Třanovice střet s osobním vozidlem

Posádky ZZS Moravskoslezského kraje vyjížděly společně s hasiči ze stanice Nošovice k vážné nehodě na Frýdecko-Místecku. Ve čtvrt na jedenáct dopoledne byl na tísňovou linku nahlášen střet motocyklu s automobilem v obci Třanovice. Na pomoc byla vyslána nejbližší skupina rychlé záchranné pomoci z Českého Těšína a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Dvacetiletý muž, který cestoval na motocyklu, utrpěl vážná zranění, byl však při vědomí. Zasahující lékař u něj zjistil vícečetná poranění dolní končetiny, zranění horní končetiny a vyslovil rovněž podezření na poranění mozku. Záchranáři pacienta zajistili krčním límcem, uložili jej do vakuové matrace a zahájili podávání léků. Následně postiženého transportovali leteckou cestou do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Druhým ošetřeným byl sedmasedmdesátiletý muž, jenž cestoval v automobilu. Utrpěl lehké poranění horní končetiny a byl mimo ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej posádka sanitního vozidla přepravila do zdravotnického zařízení a předala do další péče chirurgické ambulance nemocnice v Třinci.

Druhý z mužů, který cestoval na motocyklu, utrpěl při střetu poranění neslučitelná se životem. Zasahující lékař u něj již mohl pouze konstatovat smrt. Totožnost postiženého záchranáři v době zásahu neznali.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet