Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry v Olomouckém kraji

V průběhu včerejšího dne, středy 19. března, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 20 událostem, z nichž museli zlikvidovat 5 požárů, 6 dopravních nehod, 9 technických pomocí. Informace o požárech sila a rodinného domku v Klokočí a Určicích vám přinášíme.

PŘEROV

Požár senážního sila

Ve středu 19. března byl v 20:17 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár senážního sila v obci Klokočí. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří jedna ze dvou věží sila, která je současně v demolici. Firma, která demolici prováděla, však již byla pryč. Hasiči na místo povolali posily (profesionální hasiče z Lipníku nad Bečvou s osvětlovací technikou, profesionální hasiče z Přerova s výškovou plošinou a dobrovolné hasiči z Hranic a Stříteže nad Ludinou) a začali s hasebními pracemi. Při hašení současně ochlazovali i druhou, neporušenou, silážní věž. Do hořící sila začali z plošiny nalévat vodu a tím požár uhasili. Před půlnocí bylo požářiště předáno dobrovolným hasičům z Hranic, kteří během noci do sila nalili ještě tři cisterny vody. Ráno se na místo měla dostavit demoliční firma, která však nepřišla, proto hasiči v 7 hodin začali silo vyprazdňovat. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

PROSTĚJOV

Požár kotelny rodinného domu

Ve středu 19. března byl v 21:57 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár rodinného domu v obci Určice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Určic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří v kotelně přízemního rodinného domu. Hasiči nalezli několik skrytých ohnisek požáru hlavně ve stropě. Oheň způsobil škodu za 50 tisíc korun a s největší pravděpodobností ho způsobil zazděný trám v komíně.

Foto u článku.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-wap-
Sdílet