Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda stovky vozidel na dálnici D1

V okolí km 100 dálnice D1 se stalo před několika desítkami minut několik hromadných dopravních nehod. Podle prvotních odhadů se srazilo až 100 osobních a nákladních automobilů. Na místě je mnoho zraněných osob.Foto: webkamera RSD

Nehody se staly v hustém sněžení a havaroval při nich havarovaly desítky aut. Povrch dálnice pokryl sníh a ledovka. Na místech nehod zasahují hasiči a záchranáři z celého kraje Vysočina, na pomoc jim letěl i vrtulník se záchranáři z Prahy a Brna. Situace je v km 97–100, zejména mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem dramatická, protože se záchranáři ani hasiči nemohou díky nehodám dostat vpřed a tak týmy z vrtulníků poskytují pomoc v oblasti přistání. Zatím není možné přesněji určit počet havarovaných automobilů a ani počet zraněných osob. Nehody blokují i další místa dálnice, údajně havarovaly i cisterny.

Dálnice je v km 90–140 zcela uzavřena, kolony stojí v obou směrech. Odklízení následků bude trvat mnoho hodin, D1 tak nepojede možná celý den.

Jednu z nehod měl dle dostupných informací z místa způsobit kamion, který při brždění dostal návěs do smyku a hrnul před sebou oba pruhy dálnice.

Foto z nehod zde a zde.


-wap-
Sdílet