Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hra dětí skončila malým požárem půdy

Dne 19. 3. 2008 v 18:35 hod. byli hasiči informováni o požáru půdy rodinného domu v Hluku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů z Hluku a Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru na půdě rodinného domu.

Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kteří rychlým zásahem zabránili rozšíření požáru na střechu a do dalších částí půdy. Včasnou pomocí se podařilo uchránit nemalý majetek rodinného domu. Po uhašení plamenů hasiči společně vyházeli ohořelé věci i slámu ven a půda byla odvětrána. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Dům obývají dvě rodiny, které současně v podvečer nejdříve zaznamenali zrnění na svých televizorech. Při vnější kontrole antény byl spatřen vycházející kouř ze střechy a vzápětí nezletilý chlapec druhé rodiny oznámil, že na půdě hoří.

Obyvatelé domu si sami netroufali požár hasit, a to zvláště pro silné zakouření půdy. Na pomoc byli přivoláni hasiči, kteří problém vyřešili. Malý požár se rychlým zásahem hasičů nerozšířil a poškodil jen část trámů střechy a anténní kabel.

Příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost při hře dětí se zapalovačem, který byl na půdě nalezen vyšetřovatelem. Případ byl předán k dalšímu šetření Policii ČR. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 1.000 Kč. Včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit další majetek za 300 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet