Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výjezdy hasičů v Moravskoslezském kraji kvůli sněhu a větru

Zatím desítku výjezdů především k popadaným stromům mají na kontě během pátku 21. 3. 2008 (do 13:00) hasiči v Moravskoslezském kraji, z toho je nejvíce šest v okrese Bruntál. Ve stejném okrese trápí řidiče sníh na silnicích, zdejší profesionální hasiči již pomáhali dvěma autobusům, dvěma nákladním automobilům a čtyřem osobním autům.

Na Bruntálsku je souvislá vrstva sněhu. Kvůli tomu mají problémy řidiči hned na několika místech a mnoho z nich skončilo mimo silnice v příkopech. Uzavřena zřejmě bude během odpoledne silnice mezi Bruntálem a Rýmařovem. Blokují ji kamiony a další vozidla stojící napříč vozovkou. Hasiči zde zatím odtahovali vyprošťovací Tatrou 815 jeden kamion.

Jednotka HZS MSK ze stanice v Bruntálu vyjela v pátek před polednem do Leskovce nad Moravicí pomoci autobusu, který sjel do příkopu, v němž cestovalo sedm lidí. Nehoda si vyžádala jedno lehčí zranění ženy, kterou kolemjedoucí osobní auto odvezlo domů. Hasiči ale autobus nevyprošťovali.

Profesionální hasiči z Vítkova v pátek krátce po poledni vyjeli k další nehodě linkového autobusu ve Větřkovicích (okres Opava), který si v příkopu lehl na dveře a zabránil tak ve vystoupení čtyřem cestujícím. Po použití hydraulické techniky na dveře hasiči pomohli těmto lidem ven. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Ke spadlým stromům, respektive uvolněným plechům hasiči vyjeli také třikrát v Ostravě a dvakrát na Frýdecko-Místecku. Vyjeli také třikrát na Karvinsku, kde však dvakrát přenechali práci soukromým firmám.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet