Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Slovenské republiky navštívili Olomoucký kraj

Ve dnech 19. až 21. září 2014 byl HZS Olomouckého kraje, ÚO Přerov ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska – Okresním sdružením hasičů Přerov hostitelem návštěvy kolegů hasičů ze Slovenské republiky z družebního okresu Bardějov.

Tohoto pracovního a přátelského setkání se zúčastnilo 9 slovenských kolegů z řad dobrovolných i profesionálních hasičů. Tato „hasičská“ delegace byla pozvána a přijata ve sborech a obcích Lipník nad Bečvou, Kojetín, Tovačov, Troubky a Opatovice.

Hlavním programem byla účast na oslavách 120. výročí založení SDH Troubky, včetně mše svaté celebrované generálním vikářem Arcibiskupství olomouckého Mons. Josefem Nuzíkem. Dále jsme se slovenskými kolegy absolvovali prohlídku s průvodcem města Kroměříž a sklepů Arcibiskupských zámeckých vín v Kroměříži a nechyběly ani návštěvy: požárních stanic HZS OLK v Lipníku n.B. a Kojetíně a dále hasičských zbrojnic v Tovačově, Troubkách, Kojetíně a Opatovicích.

Děkujeme touto cestou kolegům z Bardějova za návštěvu a těšíme se na další bohatou spolupráci, která v letošním roce čítá již 30let od vzniku této družby v roce 1985.

Sdílet